Balanssiin hyvinvointila Huittisissa

Hyvinvointilan päärakennus maneeseineen

Pihattoaluetta tallirakennuksen takana

Pihattoalueen yhteydessä on isot ja puhtaat laidunalueet

Lähes 120 neliöinen makuuhalli

Vapaanheinän alue sitä tarvitseville

Hyvinvointilassamme hevoset asuvat laumana lähes hehtaarin kokoisessa aktiivipihatossa. Siellä ne pääsevät liikkumaan vapaasti ja niitä ruokitaan ympäri vuorokauden pienin annoksin ja useasti. Jokainen hevonen saa yksilöllisen rehumääränsä annosteltuna useille ruokintakerroille vuorokauden aikana. 

Ruokinta-asemien, makuutilojen ja veden sijoittelu on suunniteltu niin, että hevoset tulevat liikkuneeksi 10-20 km vuorokauden kuluessa. Pihatossa on yli 100 neliöisen olkikuivitetun ja lämpimän makuuhallin lisäksi myös makuukatos, joten hevoset voivat valita itselleen mieluisan lepopaikan.
 
Lyhyet ruokintavälit, laumaelämä sekä jatkuva liikkuminen luovat oivan perustan hevosen hyvinvoinnille sekä valmennukselle. Pihattohevoset ovat yleensä terveempiä sekä sosiaalisia ja seurallisia myös ihmisten käsittelyssä.

Balanssiin hyvinvointilan pihattolaumaan otetaan eri-ikäisiä hevosia ja poneja vuotiaista varsoista alkaen. Laumaan voi kuulua varsoja, siitostammoja, lepohevosia, harrastehevosia tai kilpahevosia. Siis kaikki ruunat ja tammat, jotka sopeutuvat laumaan, ovat tervetulleita. Hokkiaikaan pihattoon ei uusia hevosia totuteta, mutta muuna aikana uudet hevoset ovat tervetulleita sikäli kun pihatossa on tilaa. Pihattolaumamme koko on maksimissaan 14 hevosta.

Hyvinvointilan karsinatalliin ei toistaiseksi oteta vakiasukkaita, vaan karsinat pidetään vapaina hoitoihin tai kuntoutukseen tulevia hevosia varten. Karsinoita käytetään myöskin tulevien kurssien yhteydessä kurssihevosten majoitustilana.

Tilan maneesi on asukkaiden käytössä ja tilaa ympäröivät mukavat maastot. Monipuolinen treenaaminen on siis mahdollista ympäri vuoden. 
Tilojen lisäksi hyvinvointila tarjoaa asukkailleen myös laajan valikoiman lihashuollollisia palveluita, joihin pääsee tutustumaan tarkemmin täällä.

Lisätietoja ja pihattopaikkoja voi tiedustella Tiina Hurstilta.